31 Mayıs 2014 Cumartesi

EVDE AÇMA PATATESLİ POĞAÇA TARİFİ

Evde Açma Patatesli Poğaça Yapılışı;

evde açma börek tarifi



Malzemeler:
Hamur için;

  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı şeker
  • Hamur aralarına sürmek için, 2 yemek kaşığı tereyağ
İçi için;
  • 2 tane haşlanmış patates
  • 10 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerine:
  • Yumurta sarısı
  • Susam
Yapılışı:
  • Hamur için olan malzemelerden güzel bir hamur yoğurulur, yarım saat dinlendirilir.
  • Bekleyen hamur 3 parçaya bölünür.
  • Her 3 parça hamur, tekrar 5 er eşit parçaya bölünür. Toplam 15 bezemiz olacak.
  • Bezeler tabak büyüklüğünde açılır.
  • Aralarına tereyağ sürülür.
  • 5'erli üst üste koyulur.
  • Buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
  • Buzdolabından çıkarılan hamurlarımız 2 katı büyüklüğünde olacak şekilde açılır.
  • 8 eşit parçaya kesilir, iç harçtan koyulur, sigara böreği gibi sarılır.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates