Tavada Kolay Kıymalı Börek Yapılışı;
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı une
- İç Harcı için
- 250 gram kıyma
- 2 adet kurusoğan
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
- İç harç malzemeleri karıştırılır. İyice kavrulduktan sonra üzerine 2 tane çok ince doğranmış kuru soğan eklenir, soğan pişince ateşten alınır. İçine karabiber, pulbiber ve maydanoz eklenir ve soğumaya bırakılır.
- Hamurun malzemesini karıştırıp iyice yumuşak bir hamur topu haline getirip 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır, oklava yardımıyla daire şeklinde açılır.
- Daire şeklinde açılan parça ortadan ikiye bölünür. Her bir parçanın yarısına kıyma konur yarısı boş bırakılır. Daha sonra boş bırakılan kısım kıymalı kısmın üstüne gelecek şekilde örtülür. Kenarlarının açılmaması için parmak yardımıyla bükülür. Yanmaz tavada kızartılır ve piştikten sonra üzerine tereyağı sürülür.
Afiyet olsun.
Hamur İşleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder