20 Şubat 2014 Perşembe

GALETA UNLU TATLI TARİFİ

GALETA UNLU TATLI YAPILIŞI (KIBRIS TATLISI)




Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Kabartma tozu ve vanilya
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su ( ben 2.5 su bardağı kullandım)



Krema İçin Gerekli malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı dolusu un
  • Yarım su bardağı şeker
  • Vanilya
  • Bir paket kremşanti

Yapılışı:
  • Önce şerbeti kaynatıp bir kenara alalım ve soğutalım.
  • Sonra kek malzemelerini karıştıralım. Biraz sulu oluyor. Korkmayın biraz bekleyin. Galeta unu şiştikten sonra biraz daha yoğunlaşacak. İstenilen kek kıvamına gelmezse bir yarım su bardağı UN ekleyebilirsiniz.
  • Geniş bir borcama kek malzemesini dökelim ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Pişen kekimizin üzerine çatal batıralımki şerbeti iyi çeksin!
  • Kek fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökelim.
  • Krema malzemelerini krem şanti hariç hepsini karıştıralım. Koyulaşana kadar pişirelim. Ilınınca 1 paket toz krem şantiyi kremaya ilave edelim ve mikserle iyice çırpalım.
  • Şerbetini iyice çeken kekimizin üzerine kremamızı dökelim.
  • Soğuyunca buzdolabına kaldıralım.
Afiyet olsun.

Galeta Unlu Tatlı Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook;    https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates