28 Şubat 2014 Cuma

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER ÇORBASI TARİFİ

KIRMIZI KÖZLENMİŞ BİBERDEN ÇORBA YAPILIŞI;



Malzemeler:
6 adet kırmızı dolma biber
1 adet havuç
1 adet patates
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
3 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber
Üzeri için:
Süzme yoğurt
Rende kaşar peyniri

Hazırlanışı:
  • Biberleri dilediğiniz şekilde (fırında, ateşte, ızgarada ya da mangalda) közleyin. Kabuklarını soyun çekirdeklerini çıkarın. İri parçalar halinde doğrayıp bekletin.
  • Közlenmiş sebzelerin kabuklarını kolay soymak için, sıcak sıcak bir kese kağıdı ya da kapaklı bir kap içinde 10 dakika bekletin. Kabukları çok kolay soyulacaktır. Közlenmiş biberleri (közlenmiş diğer sebzeler için de geçerli) kesinlikle sudan geçirmeyin.
  • Orta ateşte tencereyi ısıtın ve içine zeytinyağını ekleyin. Soğan ve sarmısakları ilave edin şeffaflaşana kadar karıştırarak pişirin.Sirkeyi ekleyin.Sirke çorbanın çok tatlı olmasını engelleyecektir. Ardından havuç, patates ve biberleri ilave edin birlikte birkaç dakika soteleyip tavuk suyunu ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca tuz ve karabiberini ekleyin altını kapatın ve el mikseri ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Kaselerin altına bir kaşık peynir koyun ve çorbayı üzerine ilave edin. Üzerine de isteğe bağlı olarak süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Kırmızı Köz Biber Çorbası Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook;    https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates