25 Şubat 2014 Salı

MERCİMEKLİ FİRİK PİLAVI TARİFİ

MERCİMEKLİ FİRİK PİLAVI NASIL YAPILIR?

firik pilavı nasıl yapılır


Mercimekli Firik Pilavı İçin Malzemeler:
  • 2 bardak firik
  • ½ bardak yeşil mercimek
  • 1 kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 bardak et veya tavuk suyu
  • 1 avuç kıyılmış taze nane
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • 1 tutam kırmızı pulbiber
  • Tuz-karabiber

Hazırlanışı:
  • Firik, buğday sararmaya yakın yeşilken biçilir ve yakılır. Yeşil olduğu için yanmaz, bir nevi tütsülenir. Daha sonra kabukları soyulur ve firik olur. Firik, kaynatılmak yerine közlenerek bulgur haline getirilir. Bu nedenle yerken ağzınıza harika isli bir tat gelir.
  • Mercimeği birkaç saat önceden sıcak suda ıslatın. Ayıklanmış firik ve bulguru kuruyken birbirleriyle karıştırın.
  • 3 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin.Soğanı iri yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun.Firik ve bulgur karışımını ekleyin ve kavurmaya devam edin. Biraz şeffaf olunca mercimeği de ekleyip bir taşım daha çevirin.
  • Üzerine 6 bardak sıcak et veya tavuk suyunu, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra ince kıyım dereotu ve taze naneyi ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun.

Mercimekli Firik Pilavı Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook;    https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates