16 Mart 2014 Pazar

BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR GRATEN TARİFİ

Beşamel Soslu Karnıbahar Yapılışı, Fırında Karnabahar Tarifi, Beşamel Sos Nasıl Yapılır, Karnabahar nasıl Pişer, Sebze Yemekleri



beşamel soslu fırında karnabahar


Malzemeler: 

  • 1 karnabahar 
  • 4 yemek kaşığı tereyağı 
  • 4 yemek kaşığı un 
  • 4 su bardağı sıcak süt 
  • Tuz 
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi 
  • Kaşar peyniri veya parmesan peyniri
Yapılışı:
  • Bir tencere su ve bir tutam tuz koyup karnabaharlar yumuşayana kadar kaynatın.
  • Dikkatlice çıkarın ve süzün. 
  • !!Buharda da pişirebilirsiniz o zaman karnabahar daha faydalı oluyor =)
Beşamel sos yapılışı;
    • Bir tencerede tereyağını eritin.
    • Eritirken dikkat edin, tereyağı yanmasın. 
    • Daha sonra, unu ekleyin ve karıştırın. 
    • Un kukusu çıkana kadar kavrulduğunda, karıştırmaya devam ederken azar azar sıcak süt ilave edin. 
    • Tuz ve hindistan cevizi ekleyin koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
    • Karnabaharları fırın tepsisine dizin, üstüne beşamel sos ekleyin, en üste peyniri birkaç ince dilim veya rendeleyerek ekleyin. 
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

    Afiyet olsun...





    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    About Me

    Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates