4 Mart 2014 Salı

KEPEKLİ DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

Dereotlu Kepekli Poğaça Yapılışı;



Kepekli Poğaça İçin Malzemeler:
  • 50 gr. tereyağı, oda sıcaklığın çok yumuşak
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1-2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta beyazı,sarısı üstüne
  • 16 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı kepek unu
İçi Harcı İçin Malzemeler:
  • 100 gr. beyaz peynir
  • 1 avuç kıyılmış ceviz
  • 5-6 adet kurutulmuş domates
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
  • Geniş bir kaba iyice yumuşamış olan tereyağını, 1 bardak zeytinyağını, 1 bardak yoğurdu, 1’er çay kaşığı tuz, limonsuyu, karbonat ve pulbiberi, kıyılmış dereotunu ve 1 adet yumurta beyazını koyup iyice karıştırın.Un ve kepek ununu koyup hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun.
  • İçi için kurutulmuş domatesi ince kıyın.Peyniri çatal yardımıyla ezin.Kıyılmış ceviz ve zeytinyağı ile hepsini karıştırın.
  • Hamurdan küçük toplar alarak elinizle ince yuvarlaklar açın.Ortasına iç malzemeden koyarak yarım ay şeklini verin.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Kepekli Dereotlu Poğaça Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com
Poğaça Tarifleri Facebook;    https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates