4 Mart 2014 Salı

MUZLU KROKANLI ÇİKOLATALI PARFE TARİFİ

Krokanlı Muzlu Çikolatalı Parfe Yapılışı, Tatlılar, Dondurmalar, Krokan Tarifi,Krokan Nasıl Yapılır, Parfe Nasıl Yapılır, Çikolatalı Puding, Çikolatalı Parfe


muzlu krokanlı parfe tarifi


Malzemeler:
  • Muz
  • Hazır dondurma
  • 150 gr bitter çikolata
  • Yarım paket krema (100 ml)
Krokan İçin;
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı fındık
Hazırlanışı:
  • Krokan için gereken şekeri bir tavaya alıp kısık ateşte karamelleşene kadar eritin.Şekerin tamamı eridikten sonra fındıkları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Krokanı alüminyum folyo veya yağlı kağıt serili bir tepsiye döküp yarım saat donması için bekleyin.
  • Donduktan sonra bir poşetin içine alıp merdane ile ezerek parçalayın.
  • Krema sos tenceresine koyulur, biraz ısınınca içine çikolata kırılarak atılır.
  • Tamamen karışınca soğumaya bırakılır.
  • Muzlar isteğe göre dilimlenir.
  • Dondurma kasesine dondurma, muz, çikolatalı krema, krokan, dondurma, krokan dizilir. Sıralama tercihe kalmış nasıl severseniz öyle yapılabilir ;)
  • En üste krokan koyulur ve biraz kakao serpilerek süslenir  veee
Afiyet olsun... =)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates