11 Nisan 2014 Cuma

İMAM SARIĞI PASTASI TARİFİ

İmam Sarığı Pastası Nasıl Yapılır? / Köstebek Pasta Keki / Mini Pastalar





 Malzemeler;
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Kekin arasına;
  • Muzlu Cremole
Kekin çevresi ve üzeri için;
  • Kremşanti
  • Muz
Yapılışı;
  • Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler karıştırıp mikser ile çırpıyoruz.
  • Kabartma tozunu ve unu eleyerek ekliyoruz.
  • Boza kıvamındaki kek hamurumuzu, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş büyük boy dikdörtgen borcama döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
  • Su bardağı ile keserek kekimizden yuvarlak parçalar elde ediyoruz. (Çok sayıda ikram etmek isteyenler dar ağızlı bardak, az sayıda ikram edecekler geniş ağızlı bardak kullanabilir.)
  • Kalan biçimsiz kekleri elimizle ufalıyoruz.
  • Yuvarlak mini kekleri de enine ikiye bölüyoruz. Arasına cremole sürüp yapıştırıyoruz.
  • Kekçiklerin çevresine kremşanti sürüyoruz. Ufalanmış kek paçaları üzerinde döndürüyoruz. Aynı işlem hindistancevizi, ceviz, antepfıstığı,vb ile de yapılabilir.
  • Mini pastalarımızın üstünüde kalan kremşantiyi sıkma kabı veya sıkma torbasına koyup süslüyoruz. 
  • Buzdolabında biraz beklettikten sonra,
Afiyet olsun...

Not: Yapıldığı gün değil de, ertesi gün tüketirseniz daha da enfes bişi oluyo.. Zaten 20 tane gibi pastacığınız olacağı için bir gün sonrada tüketip farkı görürsünüz. =)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates