3 Nisan 2014 Perşembe

MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ

Kelogslu Kurabiye Tarifi;



Malzemeler:
  • 1paket (oda sıcaklığında) margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı mısır nişastası 
  • aldığı kadar un 
Üzeri İçin:
  • 1 kavanoz sarelle ya da nutella
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • kahvaltılık mısır gevreği
Hazırlanışı:
  • Margarin, yumurta ve pudra şekerini iyice harmanlayalım. 
  • Ardından 4 su bardağı mısır nişastası vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. 
  • Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. 
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım ya da  minik çubuklar yapalım.
  • Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. 
  • Önceden iyice 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim. 
  • (Kurabiyeyi iyice ısıtılmış fırına atarsanız pişerken yayılmasını önlemiş olursunuz.
  • Üzerini kızartmamaya dikkat edelim. 
  • Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken krem çikolatayı benmari usulü eritelim. Eriyince altını kapatalım. Sıvı yağı ekleyip karıştıralım. 
  • Mısır gevreklerini elimizle hafif kıralım ve kaseye alalım. 
  • Ilınan kurabiyeyi ilk chokellaya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim. 
Afiyet olsun..

Kelogslu Kurabiye Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates