Kelogslu Kurabiye Tarifi;
- 1paket (oda sıcaklığında) margarin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı mısır nişastası
- aldığı kadar un
- 1 kavanoz sarelle ya da nutella
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- kahvaltılık mısır gevreği
- Margarin, yumurta ve pudra şekerini iyice harmanlayalım.
- Ardından 4 su bardağı mısır nişastası vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım ya da minik çubuklar yapalım.
- Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden iyice 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- (Kurabiyeyi iyice ısıtılmış fırına atarsanız pişerken yayılmasını önlemiş olursunuz.)
- Üzerini kızartmamaya dikkat edelim.
- Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken krem çikolatayı benmari usulü eritelim. Eriyince altını kapatalım. Sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Mısır gevreklerini elimizle hafif kıralım ve kaseye alalım.
- Ilınan kurabiyeyi ilk chokellaya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim.
Kurabiyeler Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder