30 Nisan 2014 Çarşamba

PORTAKALLI KEK TARİFİ

Portakallı Kek Yapılışı;



Malzemeler:

Keki için:
  • 4 adet yumurta
  • 200 g şeker
  • 150 g un
  • 150 g tereyağı
  • 110 g öğütülmüş badem
  • 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 adet portakal rende
  • 10 g kabartma tozu
  • 5 g vanilya
Portakallı üst kat için:
  • 2 adet portakal
  • 200 g şeker
  • ½ su bardağı su
  • 1 adet vanilya çubuğu

Hazırlanışı:
  • Fırını 180 C’ye ayarlayın. Önce portakallı üstü hazırlamak için; bir tencereye şeker, su ve çubuk vanilyayı ortadan yararak koyup şekeri pişirin. Daha sonra çok ince halkalar halinde kestiğiniz portakal dilimlerini ekleyip portakallar yumuşayana kadar pişince ateşten alın.
  • Keki hamurunu hazırlamak için; yumurta ve şekeri 5 dakika mikserde çırpın. Yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Un ve öğütülmüş badem, portakal rendesini ve haşhaş tohumunu ekleyip en son vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek çok az karıştırın.
  • Kabartma tozunu ilave ettikten sonra her türlü keki fazla karıştırmamaya özen gösterin. Bu durumda kekiniz hem fazla kabarmaz hem de piştikten sonra kabarcıklı bir yüzeye sahip olur.
  • 20 cm’lik kelepçeli bir kek kalıbının altına pişirme kağıdı koyduktan sonra, şerbetli portakalları eşit olarak yerleştirin. Daha sonra kek hamurunu dökün. 180 C’de 45-60 dakika pişirin. ek soğuduktan sonra kelepçeden çıkartıp alt üst çevirerek servis tabağına koyun.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates