18 Nisan 2014 Cuma

ŞEFTEN ZEYTİNYAĞLI SARMA TARİFİ




Malzemeler:
  • Yarım kilo asma yaprağı
  • 1 su bardağı kırık pirinç,
  • 1 su bardağı bulgur,
  • 1 büyük soğan,
  • 4 adet domates,
  • Maydanoz,
  • Salça,
  • Tuz, karabiberi, nane, kekik, pulbiber
  • Zeytinyağı
  • Dilerseniz nar ekşisi
  • Limon
Yapılışı:
  • Öncelikle tencerede su kaynatılır.
  • Kaynayan suya asma yaprakları azar azar eklenip 10-15 dakika haşlanır.
  • Süzgeçe alınır.
  • Ayrı bir tencereye zeytinyağ dökülür, soğanlar küçük doğranır kavrulur.
  • 2 adet domates küçük küpler halinde doğranır, soğanlara ilave edilir, 1 yemek kaşığı salçada eklenir kavrulmaya devam edilir. 
  • Ayıklanmış yıkanmış pirinç ve bulgur ilave edilir birazda onlar kavrulur, 1 çay bardağı kadar su eklenir.
  • Tuz, baharatlar, maydanoz eklenir. Dilerseniz nar ekşiside ekleyebilirsiniz. Kerıştırılır. İç harcımız hazır.
  • Yaprakların parlak yüzeyi alta gelecek şekilde yapraklar tezgaha veya tepsiye yayılır.
  • İç harç koyulur ve sarmalar sarılır.
  • Tencerenin en altı bir kaç yaprakla kaplanır, üzerine sarmalar sırayla dizilir.
  • Limon ince dilimlenir sarmaların üstüne dizilir.
  • Bir tabak (pasta tabağı) ters şekilde sarmaların üzerine kapatılır.
  • Üzerine çıkacak kadar su, yarım su bardağı zeytinyağı ve tuz eklenir.
  • 40-45 dakika kaynatılır.
  • Sarmalar piştikten sonra ben hemen suyunu süzüyorum ve sarmaları başka bir kaba aktarıyorum, çünkü yumaşamalarını sevmiyorum. Aynı tencerede bekletirseniz alt taraftakiler lapalaşıyor.
Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates