9 Nisan 2014 Çarşamba

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI TARİFİ

Safranlı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?, Tavuksuyu Çorba, Çorba Tarifleri


safranlı bademli tavuk çorbası


Malzemeler:
  • Haşlanmış didilmiş tavuk eti
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 3 bardak su
  • 1 türk kahvesi fincanı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • ½ limon suyu
  • 1 çay kaşığı safran

Hazırlanışı:
  • Safran bir fincan ılık suda en az bir saat dinlendirilir. 
  • Tencereye 3 bardak tavuk suyu ve 3 bardak normal su eklenir.
  • İçine şehriye eklenir, yumuşayıncaya dek pişirilir. 
  • Ayrı bir kapta nişasta, yumurta sarısı ve yarım limon suyu karıştırılır. 
  • Sıcak çorba suyundan kepçeyle bir miktar bu karışıma yavaşça, çırpılarak eklenirki yumurta pişmesin!
  • Daha sonra bu karışım yine çırpılarak çorba karışımına eklenir.
  • Safran ve didiklenmiş tavuk parçaları da eklenir. 
  • Çorba bir taşım kaynatılır servis edilir.
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates