15 Nisan 2014 Salı

YOĞURTLU PANCAR SALATASI TARİFİ

Pancar nasıl yenir? Pancardan neler yapılır? Pancar Püresi


yoğurtlu pancar salatası tarifi


Meyve ve sebzelerdeki kırmızı renk, bu bitkinin antioksidan özellik taşıdığını gösterir. Antioksidan da güç, sağlık demektir. Kırmızı pancara rengini veren pigmentler kansere karşı savaşta etkili bir sebze olmasını sağlıyor.Kırmızı pancarın, vitamin ve mineral zengini olmasına karşın, tüketiminin çok yaygın değil.Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir. İştah açıcı, besleyici özelliği vardır. Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengindir. Bitki, beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek verir. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Havuç suyu ile yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir. Özellikle soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini artırır.
Kendinize ve sevdiklerinize bir kase sağlık sunmaya ne dersiniz?

Malzemeler:
  • 3 büyük Pancar
  • 4 diş sarımsak
  • Karabiber, tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 sap maydanoz
  • 1 su bardağı yoğurt

Hazırlanışı:
  • Pancarlar yıkanır.
  • Sarımsak ezilir, zeytinyağı ve karabiber ile karıştırılır.
  • Her pancar sosa bulanıp tek tek folyoya sarılır ve fırında 175 derecede 1 saat pişirilir.
  • Pancarlar soyulur, rendelenir veya rondodan geçirilir. 
  • Yoğurt ve kıyılmış maydonoz, zeytinyağı tuz ile karıştırılıp servis edilir.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates