3 Mayıs 2014 Cumartesi

ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ TARİFİ

Tavada Kolay Ispanaklı Börek Tarifi, Ispanaklı Börek Tarifi, Tava Böreği, Tavada Börek Nasıl Yapılır, kolay börek tariflerine Şeften Yemek Tarifleri'nden ulaşabilirsiniz..


tavada börek nasıl yapılır


Malzemeler:
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 küçük soğan
  • 3 adet yufka
  • ½ su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • ½ çay kaşığı ekmek sodası (karbonat)
  •  Lor peyniri
Üzeri için dilerseniz; Haşhaş, susam veya çörekotu..


Hazırlanışı:
  • Süt, soda, yoğurt, yumurta, 2 kaşık yağ, iki çimdik tuz  bir kasede çırpılır ve kenara alınır. 
  • Derin bir tavada 2 kaşık sıvıyağ ile doğranmış soğan 3 dakika kadar sotelenir.
  • Doğranmış ıspanak içerisine atılır. Ispanaklar biraz ölünce, kenara alınır. 
  • Ispanaklara lor peyniri eklenir.
  • Geniş bir tavaya biraz sıvıyağ sürülür. 1 yufka altına serilir, fazlası tavanın yanlarından sarkmalıdır. 
  • Hazırlanmış olan sodalı karışım fırça yardımı ile en alt kata sürülür.
  • 1 yufka parçalara bölünür ve tavadaki yufkanın üzerine sarkmayacak şekilde koyulur. Kat kat koyun yani :) Üzerine sodalı karışım sürülür.
  • Bütün ıspanaklı iç harç eklenir ve üzerine sarkıtmadan diğer yarım yufkada parça parça koyulur ve sodalı harç sürülür. 
  • Yanlardan sarkan yufka içeri doğdu katlanır ve yufkanın üzeri kapatılır. gerekirse bir yarım yufka en üst kısmı kapatmak için kullanılır.
  • Sodalı karışım en üst kata da sürülür ve üzerine  dilerseniz susam, çörekotu veya haşhaş eklenir. 
  • Tava Böreği ocakta altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates