15 Mayıs 2014 Perşembe

LOKUM TATLISI TARİFİ

Lokum Tarifi / Kolay Muhallebi Tarifi;



Malzemeler:

  • 1,5 litre süt
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 10 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 50 gram margarin
Yapılışı:
  • Tencereye un ve şeker koyulur karıştırılır.
  • Süt yavaş yavaş eklenir ve karıştırılır.
  • Tencere ocağa alınır ve pişirmeye başlanır.
  • Muhallebi koyulaşmaya başladığında vanilyalar eklenir.
  • Muhallebimiz katılaştığında ocağın altı kapatılır, margarin eklenir ve eriyene kadar karıştırmaya devam edilir.
  • Büyük dikdörtgen cam tepsiye bol bol hindistan cevizi serpilir muhallebi dökülür, üzerine yine hindistan cevizi serpilir. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra büyük kare dilimler kesilir arasına meyve koyulur ve lokumlar katlanıp dikdörtgen hale gelir ve servis edilir.
  • Yada bisküviler kırılır ezilir, tepsiye serilir, üzerine muhallebi ve yine üzerine bisküvi serpilir. Yuvarlak tepsiye yapılıp ister sade isterseniz meyveli,  pasta dilimi olarak servis edilir.
Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates