30 Mayıs 2014 Cuma

MUZLU KARAMELLİ TRİFLE TARİFİ

Muzlu Karamelli Trifle Yapılışı, Karamelli Muzlu Tatlı, İngiliz Tatlısı, Trifle Nedir?, Trifle Nasıl Yapılır?, Kolay Muzlu Trifle Yapılışı ve nefis tatlı tarifleri Şeften Yemek Tariflerinde...


muzlu karamelli trifle tarifi


Karamelli, Elmalı Trifle Malzemeleri:
  • Muz
  • ½ su bardağı müsli

Kreması İçin:
  • 1 su bardağı soğuk krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Karamel Sos İçin:
  • ½ su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 6 yemek kaşığı krema
  • 1 tutam tuz

Karamelli, Elmalı Trifle Hazırlanışı:
  • İşe kremayı hazırlamakla başlayın. Bunun için bir mikser yardımıyla krema ve toz şekeri iyice çırpın. Ortaya hafif ve kabarık bir krema çıkmalı.
  • Karamel sosu hazırlamak için bir tencereye şekeri ve suyu ekleyin.
  • Yuvarlak hareketlerle ve ıslak bir kaşık ile karıştıracağınız bu karışım koyulaşana ve karamel rengi alana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Bu aşamaya gelince tereyağ ve kremayı ekleyin ve karıştırma işlemini hızlandırarak çırpma işlemine geçin.
  • Kabarcıklar oluşmaya başladığında seri hareketlerle karıştırmaya ve kabarcıkları yok etmeye devam edin. Son olarak tuzu ekleyip biraz daha karıştırın ve ocaktan alın. 
  • Servis kaplarınızın en altına bir krema katmanı oluşturun ve üzerine karamel sostan bir miktar dökün. Onun üzerine  muz ve müsliyi karıştırıp eldeettiğiniz karışırımdan bir miktar koyun. Kaplar yükselene kadar krema, muzlu karışım ve karamel sos ile doldurmaya devam edin.
  • Son olarak üst katmanı karamel sos ile birleşmiş muz parçalarıyla süsleyebilirsiniz.
***Dilerseniz ceviz, fındık vb. kullanabilirsiniz. <3 <3 <3

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates