16 Haziran 2014 Pazartesi

FİNCAN KEK TARİFİ

Fincanda Kek Yapılışı;

fincanda kek nasıl yapılır



Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 tatlı kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu

(Bu malzemeler 6 adet küçük nescafe fincanı için yeterlidir, isteğe bağlı olarak malzeme miktarını arttırabilir ve büyük fincan kullanabilirsiniz.)

Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ortalama 10 dakika boyunca mikser tutmanız yeterli olacaktır. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunuzu çırpmaya devam edin.
  • Bütün malzemeler karıştıktan sonra fincanlarınızın içini güzel bir şekilde yağlamanız gerekmektedir. Kekhamuru içerisinde yağ olmadığı için, kek hamurunuzun yapışmasını önlemek ve tadını verebilmek adına iyice yağlamanın önemli olduğunu unutmamanız gerekiyor.
  • Daha sonra kek hamurunuzu fincanlara dökün. Üzerine de fincanların yarısına gelecek şekilde su eklemeniz gerekmektedir. Daha sonra ise fincanlarınızı bir tencere içerisine yamulmayacak şekilde dizin.
  • Bir kısmını suyla doldurduğunuz tencerenin kapağını kapatın. Bu noktada dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Buharlaşan suyun keklere damlamaması için bir havlu kağıt ya da peçete-bez kullanabilirsiniz ve mutlaka kısık ateşte pişirmeniz gerekmektedir.
  • Ortalama 20 dakika kadar kısık ateşte kekleriniz tam kıvamında pişecektir. Son olarak ortalama 15 dakika kadar tencerenin kapağını açmadan keklerinizi bekletin. Kekleriniz kabarmış bir şekilde sunuma hazır hale gelecektir. İsterseniz fincanlarda, isterseniz fincanlardan çıkararak servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates