12 Haziran 2014 Perşembe

FINDIKLI KIZILCIKLI KURABİYE TARİFİ

Kuru Kızılcıklı Kurabiye Yapılışı:




kızılcıklı kurabiye nasıl yapılır



Malzemeler:
  • 350 gr seker
  • 1 paket tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 400-450 gr un
  • 1 çimdik tuz
  • 50 gr kuru kızılcık
  • 50 gr ince çekilmiş fındık

Hazırlanışı:
  • Tereyağı ve şeker mikserin ile kabarıncaya dek 2-3 dakika kadar çırpılır.  
  • Yumurtalar karıştırmaya devam ederken teker teker karışıma eklenir. 
  • Toz vanilya, un, tuz ayrı bir kaseye süzgeç ile elenir.
  • Kuru karışım, ıslak karışıma çırpmaya devam ederken yavaş yavaş eklenir. 
  • En son damla çikolata fındık ve kızılcık kurusu da eklenir, malzemeler hamura tamamen karıştıktan sonra hamurdan iri toplar halinde parçalar elde edilir, şekillendirilir ve kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene 10-15 dakika kadar pişirilir. 

**Kurabiyeler fırından çıktığında pişmemiş gibi olacaklar, tepside bekletildikleri sürede yumuşak kıvamı alacaklar..

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates