14 Haziran 2014 Cumartesi

GERÇEK DONDURMA TARİFİ

Evde Yapabileceğiniz Gerçek  Dondurma Tarifi,Gerçek Dondurma Nasıl Yapılır:

gerçek dondurma nasıl yapılır

Ben vanilyalı dondurmayı çok sevdiğim için vanilya kullandım,siz neyli yapmak istiyorsanız (çilekli,limonlu,kakaolu) onu kullanabilirsiniz!
Tarifin hikayesine gelince;eşimin pastanesi olan bir arkadaşı vardı  yazları pastanesinin camlarını ve önünü açar dondurma satardı,dondurma ama öyle böyle değil yani bu pastane dondurmasıyla meşhurdu, harika bir dondurması vardı ve o kadar lezzetliydi ki pastanenin önünde yaz akşamları dondurma kuyruğu olurdu.
Fakat bu abimiz sağık nedeniyle bu pastaneyi kapatmak zorunda kaldı eşimde ona "artık nasılsa bu işi yapmayacaksın şu sır gibi sakladığın dondurmanın tarifini ver de hanım evde yapsın,bilirsin ben senin dondurmanı çok severim" demiş.Oda "ne olacak zaten artık bu işle uğraşmayacağım" deyip tarifini yazıp eşime vermiş,eşim tarifini getirdiğinde çok mutlu oldum,hemen yapıp tarifi ve lezzeti sizlerle paylaşmak istedim.
Hazırsanız tarifi veriyorum ve işte o meşhur dondurmanın tarifi...
NOT:Tarifi yazmadan önce çok önemli bir noktaya değinmek isterim dondurma yapımının püf noktası dondurmayı donana kadar iyi karıştırmakmış,dondurmanın kıvamı ve lezzeti bu küçük detayda gizliymiş


MALZEMELER:
-2 lt. tam yağlı süt (Sütün iyi kalitede olması önemli / ben eski usül, köy sütü ile yaptım.)
-2 tatlı kaşığı salep (Hazır içilen saleplerden değil, saf salep tozu olmalı)
-2,5 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilya (Arzuya göre ne tercih edilirse;çilek,limon,kakao v.b bunların oranlarını ve hazırlanışını her dondurma için ayrı ayrı tarifiler yazarak paylaşacağım)

YAPILIŞI:

Salep ve 2 kaşık toz şekeri karıştırın. Daha sonra bir bardak süt ilavesi ile karışımı çözün ve bir kenarda bekletin. Sütü derince bir tencereye alın ve kaynatın.

Kaynamakta olan süte kalan toz şekeri ekleyin. Daha sonra hazırladığınız karışımı yavaş yavaş çırparak ilave edin. Sütü kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika büyük bir servis kaşığı ya da kepçe ile ara ara savurarak karıştırın ve bu şekilde kaynatın. (Savurarak karıştırmak önemli bir püf noktasıdır.)

Ocağın altını kapattıkdan sonra yine 5 dakika ara ile ılıyana kadar karıştırın. Soğumaya yüz tutmuş olan dondurmanın ağzını kapatın ve buzdolabınızın dondurucu bölümüne kaldırın.

Dondurucudaki dondurmayı 1-2 saatlik aralarla çıkarın ve mikserle çırpın. (Dilerseniz mikser yerine savura savura kaşıkla da çırpma işlemini yapabilirsiniz.) Dondurma mikserle çırpamayacağınız kadar katılaşınca bu sefer büyük bir servis kaşığıyla döverek çırpmaya devam edin. Dondurmayı kıvama gelene kadar bu şekilde derin dondurucudan çıkarıp karıştırmaya devam edin. Artık kaşıkla karıştıramayacağınız zaman dondurma zaten olmuştur.

Dondurmayı dilerseniz kup ile dilerseniz marketlerde 10`lu paketini 1 TL civarında bulabileceğiniz külahlarda servis edebilirsiniz.

Gerçekten harika ve çok lezzetli oldu,bu dondurmayı evde yaptıktan sonra artık bir daha dışarıdan,marketten,dükkandan dondurma yemezsiniz,çünkü bu dondurmayı yedikten sonra size hepsi lezzetsiz gelecek,diğer taraftan içinde ne olduğunu bildiğiniz, lezzetinden emin olduğunuz ve maliyeti de daha uygun bir dondurma yapmış oluyorsunuz!

Afiyet  Olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates