24 Haziran 2014 Salı

KAYISILI PASTA TARİFİ

Kayısılı Pasta Yapılışı;

kayısılı pasta nasıl yapılır



Malzemeler:
  • 1 adet hazır sade pandispanya keki
  • 1 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gram margarin
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase küp küp doğranmış kayısı
  • Yarım su bardağı iri ceviz

Sosu için:
  • 4 çorba kaşığı su
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı:
  • Un, süt, şeker ve yumurta sarısını iyice çırparak pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra margarin, vanilya ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip mikserle çırpalım.
  • Kekimizin ilk parçasını yerleştirip hazırladığımız kremayı üzerine dökelim. Kayısı ve cevizleri de dökelim. Diğer keki üzerine kapatalım.
  • Buzdolabında iyice soğuyana dek yaklaşık 5 – 6 saat bekletelim. Sos için gereken malzemeleri pişirippastamızın üzerine dökelim. Bir süre daha soğutup servis edelim. 
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates