19 Temmuz 2014 Cumartesi

YALANCI BÜLBÜL YUVASI TATLISI TARİFİ

Yalancı Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?, Bülbül Yuvası, En Kolay Bülbül Yuvası Tarifi, Tatlılar, Şerbetli Tatlılar, Bayram Tatlısı, Bayram Tatlıları



yalancı bülbülyuvası nasıl yapılır


Malzemeler:
  • 6 adet baklavalık yufka
  • 150 gram dövülmüş ceviz içi
  • 300 gram dövülmüş iç antep fıstığı
  • 100 gram erimiş tereyağı
Şerbeti için Malzemeler:
  • 1 bardak su
  • 1 bardak şeker
  • Bir kaç damla limon suyu

Yapılışı:
  • Tereyağı eritin, baklavalık yufkayı tezgahınıza koyun ve üzerine fırça ile tereyağı sürün ve ilk kata 150 gram fıstık serpiştirin.
  • İkinci kat için yufkayı ilk katın üzerine koyun, yine tereyağı sürün ve bu sefer 150 gram ceviz içini serpiştirin.
  • Sonra bir kez daha yufkayı koyun, tereyağı sürün ve son kez 150 gram fıstık serpiştirin.
  • Yufka katmanlarını rulo olacak şekilde sıkıca sarın ve bıçak ile 3'er cm’lik büyüklüklerde kesin. Aynı işlemi bir kez daha 3 kat yufka ile tekrarlayın, onları da aynı şekilde kesin.
  • Kesilmiş yufkaları fırın kabına yan yana gelecek şekilde diklemesine dizin ve 180 derecelik fırında 15 – 20 dakika pişirin.
  • Başka bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve içine birkaç damla limon sıkın, şerbet kaynayınca ateşten alın ve fırından çıkan yalancı bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek tatlınızı soğumaya bırakın.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates