29 Ağustos 2014 Cuma

1972'de Kahvaltı ve Kahvaltının Önemi

Kahvaltı Yapmanın Önemi,Sabah Kahvaltısı Önemi,Kahvaltı ve Önemi,Kahvaltı,Sabah Kahvaltısı,Sabah Kahvaltısı Nasıl Olmalıdır..!

sabah kahvaltısı nasıl olmalı

Elime geçen 1972 tarihli bir kaynaktan "Kahvaltı ve Önemi" başlıklı konuyu sizlerle paylaşmak istedim,günümüzle alakalı hiç bir mukayese yapmayacağım,ne yanlış diyeceğim nede doğru,yorumu sizlere bırakıyorum...

Vücudun besin ihtiyacı sabah kahvaltısıyla başlar.Beslenme ile meşgul olan kişiler (yani günümüzün beslenme uzmanlarından bahsediyor:) ;çalışan insanlar,çocuklar ve diğer kimseler için kahvaltıyı,öğle ve akşam yemeklerinden daha önemli bulmaktadırlar.
    Zaman darlığı ve şişmanlamak korkusuyla kahvaltı etmemek yanlıştır.Akşam yemeği ile sabah kahvaltısı arası 10-12 saattir.Bu müddet arasında mide tamamen boşalmış durumdadır.Sabah kahvaltısında alınan besinler hem vücudun ihtiyacını karşılar,hemde iş gücünü,özelikle çocukların okulda başarısını arttırır.
    Bugünün şartlarına göre (sene1972) kahvaltı esas yemek kabul edilmektedir.Öğle yenilen ağır yemekler insana bir rahatlık  ve gevşeklik vermektedir.Halbuki kahvaltıda tamamen bunun aksi olmaktadır.Bu bakımdan batılı ülkeler kahvaltıya çok önem vermektedir,hatta onlarda sabah kahvaltısından başka ayrıca saat 10'da süt,kahve,meyve suyuyla bir bisküvi yemek suretiyle kahvaltılarını tamamlamaktadırlar.Bu alışkanlık bizlerde de yavaş yavaş yerleşmektedir.
İyi kahvaltı;büyütücü,onarıcı besin maddeleri (peynir,süt,yumurta vb.) ve enerji veren besin maddelerini (tereyağ,ekmek,reçel vb.) ayrıca koruyucu maddelerden (meyve veya meyve suyu) zengin olması lazımdır.
    Ayrıca ikindi kahvaltısı dediğimiz 16-17 arasında da yine meyve suyu süt veya bisküvi,çay gibi şeyler yemek suretiyle vücudun besin besin ihtiyacını tamamlamak gerekir.Yazın daha hafif kahvaltı,kışın daha kuvvetli kahvaltı yapılması gerekir



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates