3 Eylül 2014 Çarşamba

Ev Yapımı Sokak Simidi Tarifi

Evde Sokak Simidi Nasıl Yapılır?,Evde Sokak Simidi Tarifi,Simit Tarifi,Ev Yapımı Sokak Simidi,Resimli Simit Tarifi,Evde Simit Yapımı,Sokak Simidi Nasıl Yapılır?,Simit Nasıl Yapılır?,Kolay Simit Tarifi...


evde simit nasıl yapılır


Ben simidi çok severim,ister sokak simidi olsun,ister pastane simidi simidin her çeşidine bayılırım,ama hijyen benim için çok önemli,üretim hanelerin halini televizyonlardan görüyoruz,simitler öyle pis koşullarda yapılıyor ki,artık yolda simit gördüğümde canım çekse de alıp yiyemiyorum içim el vermiyor açıkçası,bu yüzden kendi simitimi evimde yapıyor ve gönül rahatlığıyla yiyorum.Sizde benim gibi hijyen konusunda titiz davranıyorsanız işte size evde kolayca yapabileceğiniz simit tarifi,şimdiden afiyet olsun:)


Simit Malzemeleri:

-Bir bardak ılık su

-Bir paket instant maya

-İki - iki buçuk su bardağı un

-Bir tatlı kaşığı tuz

-Bir tatlı kaşığı şeker

-Bir çay bardağı sıvı yağ




Simitleri bulamak için:

-İki yemek kaşığı sıvı pekmez + yarım çay bardağı su + bol susam


Evde Sokak Simidi Tarifi:

-İki bardak un yoğurma kabına alınır ve üzerine kuru maya serpiştirilerek karıştırılır. Ortası havuz gibi açılır ve şeker, tuz, sıvı yağ eklenir.


-Azar azar ılık su dökülerek hamur yoğrulurken geri kalan un gerekirse daha fazlası eklenerek oldukça yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılarak (streç folyo kullanılabilir) en az bir saat mayalandırmaya bırakılarak hamurun iki kat büyümesi beklenir.


-Bu hamurdan büyükçe bir limon kadar parça koparılır. Elle ileri geri yuvarlamak suretiyle bir parmak genişliğinde şerit haline getirilir. Şerit halindeki hamur tezgah üzerindeyken her iki ucu farklı yönlere burulur. İki ucu havada birleştirilir. Bu esnada hamurların birbirine dolanarak örgü haline geldiği görülür. Tekrar tezgah üzerine alınan örgü şeklindeki hamurun uçları birleştirilerek halka haline getirilir.


-Bu şekliyle simit hamuru önce sulandırılan pekmeze iki taraflı olarak batırılır, kevgir yardımıyla süzdürülür. Ardından bolca susam bulunan bir kaba yine iki taraflı batırılır.


-Simitler pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Burada da en az on beş - yirmi dakika mayalandırılır. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates