9 Eylül 2014 Salı

Ev Yapımı Yeşil İncir Reçeli Tarifi

Evde Reçel Nasıl Yapılır?,Reçel Tarifi,Evde Reçel Yapımı?,Ev Yapımı Yeşil İncir Tarifi,İncir Reçeli Nasıl Yapılır?,Taze İncir Reçeli Nasıl Yapılır?,Resimli İncir Reçeli Tarifi,Nefis İncir Reçeli Tarifi,Kolay İncir Reçeli Tarifi,Ev Reçeli Tarifi...




yeşil incir reçeli nasılyapılır



İncir Reçeli İçin Malzemeler:

-1 kg reçellik yeşil incir
-1 kg toz şeker
-5 su bardağı su
-½ limonun suyu
-2 adet limon tuzu (nohut büyüklüğünde olmalı)



İncir Reçelinin Yapılışı:

-Reçellik inciri (olgunlaşmamış küçük yeşil incirleri) iyice yıkayıp süzün.

-Geniş bir çelik tencereye 20 su bardağı su koyup orta ısılı ateşte kaynatın. İncirleri kaynayan suya aktarıp hafifçe yumuşayıncaya kadar, 20-25 dakika haşlayın. İncirleri tencereden alarak süzülmeye bırakın.

-Diğer taraftan, tozşeker ve suyu çelik tencereye koyup orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak kaynatın.

-Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatarak şurubu koyulaştırın ve iyice süzülmüş olan incirleri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte 5 dakika kadar kaynatın.

-Ocağın altını kısıp reçeli 30 dakika da kısık ateşte pişirin. Kaynarken çok fazla karıştırmamaya ve kaşığı tencerenin kenarındaki şekerlenen kısma değdirmemeye dikkat edin.

-Reçelin kıvamını anlamak için bir çay kaşığı kadar alıp porselen bir tabağa damlatın. Akıcılığını kaybetmişse pişmiş demektir, hala akıcı kıvamdaysa kaynatmaya devam edin.

-Kıvama gelen reçeli ocaktan almadan önce limon suyunu ve limon tuzunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alarak ılık hale gelmesini bekleyin.

-Ilık hale gelen reçelin üzerine kağıt peçete yayın ve elinizle hafifçe bastırın. Böylece reçelin üzerindeki köpükler kağıt peçeteye yapışacaktır. Kağıt peçetenin bir ucundan tutarak yana doğru yavaşça kaldırın ; köpüklerin peçeteyle birlikte kalktığını göreceksiniz. Bu işlemi birkaç kez daha tekrarlayarak reçelin üzerinde kalan köpükleri de temizleyin.

-Reçel soğuduktan sonra temiz bir kavanoza doldurun. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates