12 Eylül 2014 Cuma

LABNELİ TOPTOPLAR TARİFİ

Labneli Tatlı, Labneli Lokma Tatlısı, Çıtır Lokma Tarifi, Yoğurtlu Tatlı Tarifi, Alman Lokması,Labneli Toptoplar Tarifi...



labneli tatlı nasıl yapılır



Malzemeler:
  • 250 gram un
  • 130 gram şeker
  • 2 yumurta
  • 250 gram labne peynir veya süzme yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kızartmak için yaklaşık 1 litre sıvı yağ
  • Üzerine serpmek için 1 çay bardağı şeker

Hazırlanışı:
  • Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • Labne, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edilir.
  • Tencerede yağ ısıtılır, çok kızgın yağ olmasın içi pişmeyebilir! 
  • Küçük dondurma kaşığını önce yağa batırın sonra hamurdan parçalar alın yağın içine bırakın küçük toplar oluşacaktır.
  • Dışı kızarıp içi çiğ kalmasın diye ocağın ısısını orta dereceye ayarlayın. 
  • Kendi kendine kızardıkça dönecekler. 
  • Kağıt havlu serili kaba kızarttığınız tatlıları alın. 
  • Ayrı bir çukur kabın içine bir bardak şeker dökün, kızartığınız topları her tarafını şekerleyip servis yapın… 

Afiyet olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates