6 Ekim 2014 Pazartesi

EVDE KOLAY YÜREK KAVURMA TARİFİ

Yürek Kavurma Tarifi, Yürek Yahnisi, Yürek Nedir, Yürek Nasıl Pişirililir, Kavurma Tarifi, Domatesli Yürek Kavurma, Yürek Pişirme Tarifleri



yürek nasıl pişirilir kavrulur



Yürek Kavurma İçin Malzemeler:
  • Yarım kilo kuşbaşı dana yüreği
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 2 adet büyük domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • Karabiber, pul biber
  • Tuz

Yürek Kavurma Yapılışı:
  • Domatesleri yemeklik doğruyoruz, ardından soğanları yarım ay, biberleri de halka halka doğruyoruz.
  • Yağ içinde yüreği rengi dönünceye dek kavuruyoruz.
  • Ardından ise soğanlarımızı ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üzerlerine biberi ilave edip kavuruyoruz.
  • Domatesi, karabiberi, pul biberi ve tuzu da içine ekliyoruz.
  • Bütün malzemeleri bir güzel harmanlayıp, karıştırıyoruz.
  • Tenceredekiler fokurdayınca kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte yemek suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.
  • Suyunu çektikten sonra yemeği ocaktan alıyoruz.
  • Yürek kavurmamız servise hazır...

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates