Bisküvili Cheesecake, Orolu Cheesecake Tarifi, Oreolu Pasta Tarifi, Kolay Pasta Tarifi, Kremalı Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır, Kremalı Bisküvili Cheesecake Tarifi ve daha fazla cheesecake tarifi Şeften Yemek Tariflerinde...
Malzemeler:
Tabanı için;
- 30 adet Oreo bisküvi
- 75 gr tereyağı
Kreması için;
- 2 paket (400 gr) labne peyniri
- 1 kutu (200 ml) krema
- 3 yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 6-8 adet Oreo
Hazırlanışı:
Tabanın Yapılışı:
- Tereyağını eritin.
- Oreoları rondodan geçirin ve tereyağını da ekleyip karıştırın.
- Kelepçeli kek kalıbının altına yuvarlak yağlı kağıt kesip koyun.
- Bisküvileri kek kalıbının hem altına ve hem kenarlarına elinizle veya kaşıkla iyice bastırarak her tarafa eşit yayılmasını sağlayın.
- Kalıbı buzdolabına koyun.
- Fırını 175 dereceye ısıtın.
Kremanın Yapılışı:
- Bir kapta labne peyniri ve şekeri çırpın.
- Yumurtalar dışındaki tüm malzemeleri ekleyin.
- Karışması için çırpın, mikser kullanmayın ve kabarcıklar oluşmaması için uzun süre çırpmayın.
- Yumurtaları karışımın içerisine teker teker kırıp teker teker karıştırın.
- En son Oreo’ları 4’er parçaya bölerek kremanın içerisine ekleyin.
- Hazırladığınız kremayı buzdolabındaki kek kalıbına boşaltın.
- Kek kalıbının altını alüminyum folyo ile kaplayın.
- Kalıbı içerisine iki parmak su doldurduğunuz fırın tepsisine yerleştirin.
- 175 derecede ısıttığınız fırında 45 dakika üzeri kızarmayacak şekilde pişirin.
- Pişen cheesecake’i fırından çıkarmayın, kapağı açarak soğumasını bekleyin.
- Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun, en az 5-6 saat sonra servis edin (ertesi güne daha güzel oluyor).
- Üzerini Oreo ve erimiş çikolatayla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder