Karamelize Süt Tarifi, Süt Reçeli Nasıl Yapılır, Dulce De Lehce Tarifi, Dulce De Lehce Nasıl Yapılır, Süt reçeli tarifi ve diğer reçel tarifleri Şeften Yemek Tariflerinde!!!
Malzemeler:
- 1 litre (5 su bardağı) süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- Dilerseniz vanilya
- Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
- ***Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor.***
- Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak.
- Reçelin başında bekleyin ki dibi tutmasın. ;)
- Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak en az 1 saat pişirin. Süre daha da uzayabilir.
- Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olsun. Bekledikçe katılaştığı için çok koyulaştırmayın.
- Pişen süt reçelini kavanoza koyun dolapta saklayabilirsiniz.
Bu reçeli ekmeğe sürüp yiyebileceğiniz gibi kurabiye, pasta ve kekleri süslemek için de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder