14 Ekim 2014 Salı

SÜT REÇELİ TARİFİ (DULCE DE LEHCE)

Karamelize Süt Tarifi, Süt Reçeli Nasıl Yapılır, Dulce De Lehce Tarifi, Dulce De Lehce Nasıl Yapılır, Süt reçeli tarifi ve diğer reçel tarifleri Şeften Yemek Tariflerinde!!!


süt reçeli nasıl yapılır



Malzemeler:
  • 1 litre (5 su bardağı) süt 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • Dilerseniz vanilya
Süt Reçeli Yapılışı:
  • Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
  • ***Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor.*** 
  • Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. 
  • Reçelin başında bekleyin ki dibi tutmasın. ;)
  • Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak en az 1 saat pişirin. Süre daha da uzayabilir. 
  • Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olsun. Bekledikçe katılaştığı için çok koyulaştırmayın.
  • Pişen süt reçelini kavanoza koyun dolapta saklayabilirsiniz.
NoT: 1 lt. süt karamelize olduğunda çeyreği kadarı süt reçeli oluyor...
Bu reçeli ekmeğe sürüp yiyebileceğiniz gibi kurabiye, pasta ve kekleri süslemek için de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates