Nefis Karnabahar Kızartması Tarifi,Karnabahar Kızartması,Yoğurt Soslu Karnabahar Kızartması,Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?..En nefis Karnabahar Kızartması Tarifi Şeften Yemek Tariflerinde...
Karnabahar Kızartması İçin Malzemeler:-1 adet orta boy karnabahar
-2 adet yumurta
-200 gr un
-Tuz
-2 adet yumurta
-200 gr un
-Tuz
-Sıvı yağ
(Arzuya Göre) Yoğurt Sosu İçin:
-Sarımsak
-Yoğurt
-Pul biber
(Arzuya Göre) Yoğurt Sosu İçin:
-Sarımsak
-Yoğurt
-Pul biber
Karnabahar Kızartmasının Yapılışı:
-Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın.
-Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın.
-Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden suyu süzülmelidir.
-Başka bir kapta yumurta, un ve yarım su bardağı su bir çatal yardımı ile çırpılır.
-Başka bir kapta yumurta, un ve yarım su bardağı su bir çatal yardımı ile çırpılır.
-Suyun miktarı karışım ne çok katı ne de sıvı olmalıdır.
-Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda kızartalım. -Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız.
-Üzerinde sarımsaklı yoğurtlu ya da sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz.Görüntü ve lezzet açısından üzerine,arzuya göre pul biber serpilebilir
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder