24 Şubat 2014 Pazartesi

ET ŞİNİTZEL VE FIRINDA BAHARATLI PATATES TARİFİ

ET ŞİNİTZEL VE FIRINDA BAHARATLI PATATES NASILYAPILIR?



Malzemeler:
  • Şinitsellik 2 parça dana eti
  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak galeta unu
  • 1 bardak un
  • Tereyağ
  • 1 adet limon
  • 1 adet misket limonu
  • 6 adet patates
  • Biberiye
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:
  • Soyup suda beklettiğiniz patatesi iyice kurulayın ve eşit büyüklükte kesin. Patatesi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Zeytinyağlayın. Biberiye, taze kekik, pulbiber, kurukekik, karabiber, tuz ekleyin. Harmanlayın ve fırına sürün.
  • Yumurtaları çırparak tuz-karabiber ekleyin. Galeta ve una da biraz tuz-karabiber koyun. Orta ısınmış tavaya zeytinyağ-sıvıyağ dökün. Eti kurulayın. Una, yumurtaya ve galetaya güzelce bulayın. Kızartın ve ardından patatesle 2-3 dk fırınlayın. Önceden dondurduğunuz tereyağını karışık taze baharatlara bulayın, dilimleyin ve etlerin üstünde gezdirin.
Afiyet olsun.

Et Şinitzel ve Fırında Baharatlı Patates Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com
Yemek Tarifleri Facebook;    https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates