Kuzu Pirzola ve Kestane Mantarı Sotesi Yapılışı;
Malzemeler:
- 2 adet kuzu pirzola
- Zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 -2 dal taze kekik
- Tereyağı
- Tuz ve çekilmiş tane karabiber
- Kestane mantarı sotesi için:
- 200 gram kestane mantarı
- Zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Tuz ve çekilmiş tane karabiber
- Su
Hazırlanışı:
- Mantarları yıkayıp havlu ile kurulayın ve ince ince dilimleyin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, sarımsağı ezip tavaya atın, ardından mantarları ekleyin. Biraz su ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar, yaklaşık 5-6 dakika soteleyin. Maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
- Bir kâseye zeytinyağı koyup tuz ve karabiber ile karıştırın. Etleri bu marinaya atıp 15 dakika bekletin. Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırın. 2 diş sarımsağı tavaya atıp 1-2 dakika soteleyin. Taze kekiği ekleyip etleri tavaya koyun.
- Sarımsakları tavadan çıkarıp etlerin her iki tarafı da pişene kadar kızartın. Üzerlerine tereyağı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin ve servis tabağına alın. Sote edilmiş kestane mantarlarıyla birlikte servis edin.
Afiyet olsun.
Et Yemekleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder