8 Mart 2014 Cumartesi

MANTAR SOTELİ KUZU PİRZOLA TARİFİ

Kuzu Pirzola ve Kestane Mantarı Sotesi Yapılışı;



Malzemeler:
  • 2 adet kuzu pirzola
  • Zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 -2 dal taze kekik
  • Tereyağı
  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber
  • Kestane mantarı sotesi için:
  • 200 gram kestane mantarı
  • Zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber
  • Su

Hazırlanışı:
  • Mantarları yıkayıp havlu ile kurulayın ve ince ince dilimleyin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, sarımsağı ezip tavaya atın, ardından mantarları ekleyin. Biraz su ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar, yaklaşık 5-6 dakika soteleyin. Maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
  • Bir kâseye zeytinyağı koyup tuz ve karabiber ile karıştırın. Etleri bu marinaya atıp 15 dakika bekletin. Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırın. 2 diş sarımsağı tavaya atıp 1-2 dakika soteleyin. Taze kekiği ekleyip etleri tavaya koyun.
  • Sarımsakları tavadan çıkarıp etlerin her iki tarafı da pişene kadar kızartın. Üzerlerine tereyağı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin ve servis tabağına alın. Sote edilmiş kestane mantarlarıyla birlikte servis edin.
Afiyet olsun.

Kuzu Pirzola ve Kestane Mantarı Sotesi Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates