10 Nisan 2014 Perşembe

ŞEFTEN AYVA TATLISI TARİFİ

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?



Malzemeler:
  • 4 adet ayva
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 kahve fincanı bal
  • 100 gr kaymak


Hazırlanışı:
  • Ayvaları ortadan ikiye bölün. Ortasındaki çekirdekli kısmı oyarak çıkartın. Üzerlerine ılık su dökün ve toz şekeri - balı her ayvanın üzerine eşit bir şekilde paylaştırın.
  • Fırında 1,5 saat 170 derecede ayvalar pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Kaymak veya şam fıstık tozu ile servis yapın.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates