6 Nisan 2014 Pazar

TARÇINLI FRANSIZ KÜÇÜK EKMEKLERİ TARİFİ (FRANZBRÖTCHEN TARİFİ)

Tarçınlı Fransız Küçük Ekmekleri Yapılışı (Franzbrötchen) ;

Malzemeler:
  • 500 gram un (5 bardak un)
  • Yarım yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı şeker
  • 380 - 400 ml kadar ılık süt
  • 3- 4 kaşık tereyağı eritilmiş ve soğumuş
  • Yarım cay kaşığı tuz
  • 2 cay kaşığı Tarçın
İci için;
  • 100 gram eritilmiş tereyağı (yarım su bardağı)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
Üzerine:
  • 1 yumurta
Yapılışı:
  • İlk önce sütümüzü iyice ılıtalım içine tereyağını eritelim bunun içerisinde yarım yaş mayanında erimesini sağlayalım.
  • Unu bir geniş bir kaba alalım ve ortasını acçp bu sütlü karışımı dökelim ve diğer malzemeleri koyalım.
  • Ele pek yapışmayan hamur yoğuralım. 1 saat üzeri kapalı şekilde hamurumuzun kabarmasını bekleyelim.
  • Bu arada iç harcın tereyağını eritelim ve içerisine şekeri ve tarçını ekleyelim.
  • Hamuru unlanmış tezgahımızda güzelce açalım ve içerisine bir fırça yardımıyla hazırlamış olduğumuz iç harcı güzelce yayalım. 
  • Hamurumuzu rulo haline getirelim ve 5 cm arayla keselim ve ortalarını bir bıçağın sap kısmıyla bastırarak şekil verelim. Yağlanmış veya yağlı kayıtla kaplanmış tepsiye dizelim. Birazda tepsi mayası için bekleyelim. 
  • Fırına girmeden önce 1 yumurtayı çırpalım üzerine sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 ° C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.









Afiyet olsun...

Tarçınlı Fransız Küçük Ekmekleri Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates