Tarçınlı Fransız Küçük Ekmekleri Yapılışı (Franzbrötchen) ;
Malzemeler:
- 500 gram un (5 bardak un)
- Yarım yaş maya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı şeker
- 380 - 400 ml kadar ılık süt
- 3- 4 kaşık tereyağı eritilmiş ve soğumuş
- Yarım cay kaşığı tuz
- 2 cay kaşığı Tarçın
- 100 gram eritilmiş tereyağı (yarım su bardağı)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 yumurta
- İlk önce sütümüzü iyice ılıtalım içine tereyağını eritelim bunun içerisinde yarım yaş mayanında erimesini sağlayalım.
- Unu bir geniş bir kaba alalım ve ortasını acçp bu sütlü karışımı dökelim ve diğer malzemeleri koyalım.
- Ele pek yapışmayan hamur yoğuralım. 1 saat üzeri kapalı şekilde hamurumuzun kabarmasını bekleyelim.
- Bu arada iç harcın tereyağını eritelim ve içerisine şekeri ve tarçını ekleyelim.
- Hamuru unlanmış tezgahımızda güzelce açalım ve içerisine bir fırça yardımıyla hazırlamış olduğumuz iç harcı güzelce yayalım.
- Hamurumuzu rulo haline getirelim ve 5 cm arayla keselim ve ortalarını bir bıçağın sap kısmıyla bastırarak şekil verelim. Yağlanmış veya yağlı kayıtla kaplanmış tepsiye dizelim. Birazda tepsi mayası için bekleyelim.
- Fırına girmeden önce 1 yumurtayı çırpalım üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 ° C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Hamur İşleri Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder