Ekler Pasta Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 su bardağı su
- 1/3 paket margarin
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 200 gr. margarin
- 1 lt. süt
- 3 kahve fincanı un
- 4 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 80 gr çikolata (arzuya göre)
- 1 kutu krema
Hazırlanışı:
- Hamur için suyu tencereye koyun ve ateş üzerine yerleştirin. Margarini koyup sıcak suyun içinde erimesini sağlayın. Ardından unu ekleyip çırpıcı ile ateş üzerinde hızlı hızlı çırpıp kaynatın.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatın. Üstünü örtün ve bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyan hamura teker teker yumurtaları ekleyip karıştırın.
- Hamuru sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine parmak uzunluğunda sıkın. 160 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Fırını kapatın ağzını hafif aralayın ve fırın içinde tepsiyi birkaç dakika bekletin.
- Muhallebi için kremşanti hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişirin. Ocaktan aldıktan sonra toz kremşantiyi ekleyip mikserle 5 dk. çırpın.
- Sos için kremayı bir tencerede ısıtıp içine çikolatayı ilave edin ve eritin.
- Ekler pastaları ortadan kesin, içlerini muhallebi ile doldurup üst kısımlarını çikolatalı sosa batırıp servis tabağına dizin. Soğutup servis yapın.
Afiyet olsun...
Pastalar / Tatlılar Facebook; https://www.facebook.com/Şeften-Yemek-Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder