6 Nisan 2014 Pazar

KARA ORMAN PASTASI (ALMAN USÜLÜ) (Schwarzwälder)

Almanların Kara Orman Pastası  / Schwarzwälder


Malzemler:

Pandispanya icin:

Dolgun ve yüksek kek sevenler için;
  • 6 yumurta (beyazı ayrı çırpılacak bir kenara kaldırılacak en son kullanılacak)
  • 220 gram şeker
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 paket vanilya
  • 280 gram elenmiş un
  • 2 kahve kasığı kabartmatozu


Normal boyutta kek isteyenler için;

  • 4 yumurta ( beyazı ayrı çırpılacak ve en son kullanılacak)
  • 150 gram şeker
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 paket vanilya
  • 150 gram elenmiş un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu


Yapılışı: Tarifin her ikiside aynı şekilde yapılır, tercih sizin.
  • İlk önce yumurtanın akını bir kaba alalım ve iyice kar haline gelene kadar mikser yardımı ile çırpalım. Çırptıktan sonra bir kenara koyalım. 
  • Yeni bir kaba yumurta sarısını iyice çırpalım yavaş yavaş sıcak suyu ve şekeri, vanilyayı ilave edelim.Bu karışım iyice kabarıp beyaz olana kadar çırpalım.  
  • Unu yavaş yavaş eleyerek bir spatula yardımı ile iyice karıştıralım kabartma tozunu ve en son yumurta aklarını da ekleyip biraz daha spatula yardımı ile karıştırarak yağlanmış veya yağlı kağıtla kaplanmış kek kalıbımıza dökelim.
  • İçten dışa doğru iyice yayalım ve önceden ısıtılmış fırında 180 C pişirelim. Bir bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz!
  • Piştikten sonra iyice soğuması gerek.
  • Kekimizi enine 3 eşit parçaya bölelim. 
!!!Vişne sosunu ve çikolata sosunu da daha önceden hazırlarsanız ya da iyice sogumasını sağlarsanız iyi olur aksi taktirde kremayı eritebilir.

Kreması:

  • 6 paket krema (schlagsahe)
  • 6 paket krema sertleştirici ( Sahnesteif)
  • 6 paket vanilya
İyice çırpalım ve güzel bir Krema elde edelim. (Biraz üzerini süslemek için ayıralım!)

İçinin Hazırlanışı:
1.kat Vişne Sosu icin:

  • 1 kavanoz vişne suyuyla birlikte vişne (16 tanesini süslemek için bir kenara ayıralım.)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:

  • Bir tencerede 1 kavanoz vişneyi suyuyla birlikte ve 1 kaşık nişastayı kaynatın ve kullanacağınız zamana kadar iyice soğutun.
  • Vişne sosunu pastanın ilk katına yayalım ve üzerini kremayla kaplayalm.

2. kat Çikolatalı Sosu için:

  • 1 kase erimiş çikolata (bitter veya sütlü olabilir)
  • Yarim çay bardağı kadar süt

Yapılışı:

  • 1 kase çikolatayı benmari usulu eritelim ve içine yarım çay bardağı kadar soğuk sütle bir sos elde edelim ve soğumasını bekleyelim.
  • Pastamızın hemen ikinci katına bu sosu sürelim ve üzerini kremayla kaplayalım.

  • Ven en son pastamızın her yerine iyice kramayla kaplayalım ve üzerine ayırmış olduğumuz malzemelerle süsleyelim çikolata rendesi ile kaplayalım.



Afiyet olsun...

Almanların Kara Orman Pastası  / Schwarzwälder Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates