1 Nisan 2014 Salı

TAVADA LAVAŞ TARİFİ

Lavaş Nasıl Yapılır?



Kuzu Şiş tarifi için TIKLAYIN...

Malzemeler:
  • 150 ml su
  • 2 çay kaşığı kuru toz maya
  • 2 çimdik tuz
  • 110 gr beyaz un
  • 110 gr tam buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
  • Maya, ılık suyun içerisine koyulur ve beş dakika aktive olması için bekletilir. Tam buğday unu, beyaz un ve tuz derin cam bir kaseye alınır. Ortası kaşık yardımı ile havuz gibi açılır, mayaya zeytinyağı eklenir.
  • Kuru karışıma, sıvı karışım yavaşça eklenir, bu sırada bir tahta kaşık yardımıyla karıştılır. Hamur halini alınca, 5 dakika boyunca gerekirse hamur elinize yapışmaması için un eklenerek yoğrulur. Cam kaba geri alınır, üzerine temiz bir örtü örtülerek 1-2 saat oda sıcaklığında dinlendirilir ve kabarması sağlanır.
  • Hamur 6 eşit parçaya bölünür ve oklava yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Isınmış döküm tavada iki tarafı da ikişer dakika kızarana dek pişirilir, sıcakken servis edilir.
Afiyet olsun..

Tavada Lavaş Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates