2 Nisan 2014 Çarşamba

ZÜRAFA RULO PASTA TARİFİ

Zürafa Rulo Pasta Yapılışı;

Malzemeler:
  • 1 Su bardağı un
  • 4 Adet yumurta
  • 1 Su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 Paket vanilya
  • 2 Çorba kaşığı kakao
  • 1 Paket kabartma tozu
Kreması için 2 çeşit tarif var;

1-Karamel sos için;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı krema
  • 9 yemek kaşığı margarin
2-Diğer krema tarifi;
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Ayrica 1 poşet krem şanti
  • Yarim su bardağı süt (kıvama bağlı)
Yapılışı:
  • Yumurtaların sarılarını ve beyazını ayrı kaplara kırıyoruz, yumurtaların beyazını şekerle kar gibi olana kadar mikserle çırpıyoruz, yumurta sarılarını katıp çırpmaya devam ediyoruz ,kakao hariç kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave ederek tahta kaşıkla karıştırıyoruz .
  • Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip krema torbasına hamurun yarısını koyup verev verev (bir köşeden diğer köşeye) aralarında boşluklar kalacak şekilde sıkıyoruz..Sıcak fırında 2 dakika katılaşmalarını sağlıyoruz (kii kakaolu hamur ile karışmasınlar!!)
  • Kalan hamura kakaoyu ilave ederek karıştırıp krema torbasına doldurup tepsiye sıkıyoruz 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapıp üzerine nemli bir bez örterek soğumasını bekliyoruz.
  • Kreması için tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Soğuyunca önceden çırpılmış krem şanti ekliyoruz, mikserle çırpıyoruz.
  • Pandispanya soğuyunca açıp yağlı kağıdı çıkarıyoruz. 
  • Kremasını sürüp rulo yapıyoruz.Arzuya göre üzerine de krema sürebilirsiniz. 
  • 3-4 saat dolapta bekledikten sonra servise hazırdır. 
Afiyet olsun...

Zürafa Rulo Pasta Tarifi;   http://seftenyemektarifleri.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates