14 Mayıs 2014 Çarşamba

AFİLLİ POĞAÇA TARİFİ

Kıymalı Poğaça Tarifi;



 AFİLİ POĞAÇA YAPILIŞININ RESİMLİ ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN...

Daha önce yapıp paylaştığım bu tarifi günüm için kıymalı olarak hazırladım. Tabi ki süper oldu ve yine hiiç kalmadı.. Yapıp deneyenlere afiyet olsun... :)


Malzemeler:


  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin;
  • 250gr kıyma
  • 2 orta boy soğan 
  • 2adet biber
  • 2adet domates
  • sıvıyağ
  • tuz, karabiber, pulbiber, nane, kekik
Yapılışı;
  • Maydanoz
  • Tavada sıvıyağda doğranmış soğanlar ve biberler biraz kavrulur. 
  • Kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir. Suyunu salıp tekrar çekecek..
  • Domatesler eklenir kavrulmaya devam edilir. Baharatlar,tuz ve maydanoz eklenir.
  • Soğuduktan sonra poğaçaların içine kullanılabilir.

Poğaçaların Yapılışı:
  • Un hariç bütün malzemeleri karıştırın. 
  • Aldığı kadar un da ekleyelim azar azar.
  • Güzelce yoğurduktan sonra  üzerine nemli bir bez örtüp bir saat dinlendirelim.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile yuvarlak açalım. Üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürelim. dört bir yandan ortaya doğru büzelim.
  • Ortasına iç harcımızdan koyup, sırayla yanlardan kapatalım.
  • Avucumuzla şeklini sabitleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim. (Sarısı yetmeyince beyazınıda sürdüm o da güzel oldu )
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar 30-35 dakika kadar pişirelim.
Afiyet bal şeker olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates