23 Mayıs 2014 Cuma

MISIR EKMEĞİ TARİFİ

Mısır Ekmeği Yapılışı;


Malzemeler:
  • 180 g un
  • 170 g mısır unu
  • 10 g kabartma tozu
  • 55 g şeker
  • 5 g tuz
  • 300 g süt
  • 30 g sıvı yağ
  • 30 g tereyağı (erimiş)
  • 2 adet yumurta
  • Fırın ısısı – 180C

Hazırlanışı:
  • Unu, mısır ununu, şekeri, tuzu, kabartma tozunu elekten geçirin. 
  • Ayrı bir kapta sıvıyağı, sütü, yumurtayı ve tereyağını çırpma teli ile çırpın.
  • Un karışımını yumurta karışımına ekleyin ve tahta bir kaşıkla karışıncaya kadar karıştırın. 
  • Kelepçeli bir kalıbı hafif yağlayın tabanına yağlı kağıt koyun ve ekmek karışımını kalıba boşaltın. 
  • Üst kısmını kaşığın arkasının yardımı ile düzeltin.
  • Ekmeği; üzeri hafif çatlayıncaya ve üzerine parmağınızla bastığınızda hafif geri gelene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 
  • Fırından aldıktan sonra yarım saat bekletin, daha sonra kalıptan çıkartıp soğutun.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates