20 Haziran 2014 Cuma

KÜLBASTI TARİFİ

Külbastı Nasıl Yapılır?

külbastı nasıl yapılır kolay


Malzemeler:
  • 1 kilogram et
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 sivribiber
  • Kekik
  • Pul biber
  • 3 adet domates

Hazırlanışı:
  • İlk önce etleri tuzlayın. Daha sonra ızgara ya da tavaya az miktarda yağ koyun. Yağ kızdıktan sonra da etleri koyun ve kızartın.
  • Etler kızardıktan sonra teker teker güvece yerleştirin.
  • Güvece konan etlere, karabiberi ve sirkeyi koyun.
  • 1 çay bardağı suyu koyun ve 4 diş sarımsağı büyük parçalar halinde doğrayarak etlerin yanına serpiştirin.
  • En son tavada erittiğiniz tereyağını da güveçte bulunan etin üzerine boşaltın.
  • Bütün malzemeleri koyduktan sonra, güvecin kapağını kapatın ve kısık ateşte 1 saat pişirmeye bırakın. Domatesleri ikiye bölün.
  • Külbastınız kısık ateşte pişerken, tost makinesinde biberleri ve ikiye böldüğünüz domatesleri közleyebilirsiniz.
  • Piştikten sonra sıcak bir şekilde, közlenmiş domates ve biberler ile servis edin. Külbastınız hazır.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates