20 Haziran 2014 Cuma

SUCUKLU BÖREK TARİFİ

Sucuklu Börek Yapılışı;

sucuklu börek nasıl yapılır

Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • Yarım kangal sucuk
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Üzeri için çörek otu
Hazırlanışı:
  • Öncelikle böreğimizin iç malzemelerini hazırlamak için biber ve domatesleri temizleyip küçük parçalar halinde doğrayalım. Aynı şekilde sucukları da doğrayalım ve kaşarları da rendeledikten sonra tümünü karıştıralım.
  • Bir kapta süt ve sıvı yağı karıştırıp yaydığımız yufkaların üzerine sürelim. Her yufkayı 8 eşit parçaya bölelim. Dış kısımlarına iç malzemede koyup sigara böreği biçiminde saralım.
  • Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ karıştırıp sürelim. En üstlerine de istenildiği miktarda çörek otu serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında böreklerimiz kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. Sıcak servis etmek lezzetini katlayacaktır.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates