24 Haziran 2014 Salı

ÜSKÜP BÖREĞİ TARİFİ

Üsküp Böreği Yapılışı;

üsküp böreği nasıl yapılır

Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 300 gram beyaz peynir
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Hazırlanışı:
  • Yumurta, süt, sıvı yağ, beyaz peynir, maydanoz, dereotunu bir kapta iyice karıştıralım. Domatesin kabuklarını soyup doğradıktan sonra suyunu ayırarak harcımızın içine koyalım.
  • Kabağı da soyup rendeledikten sonra suyunu sıkarak ilave edip iyice karıştıralım. Boza kıvamına gelen harcın üzerine son olarak un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra iyice çırpalım.
  • Yağladığımız tepsinin üzerine hamuru çırpalım, üst kısmını kaşık yardımıyla düzleyelim. Son olarak yumurta sarısını da sürelim ve istediğimiz kadar susam dökelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 45 dakika pişirelim. Kare dilimler haline getirerek servis edelim. 
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates