3 Temmuz 2014 Perşembe

AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ

Ayran Aşı Çorbası Nasıl Yapılır?


ayran aşı  nasıl yapılır



Malzemeler:

  • 2-3 avuç nohut
  • 1 bardak buğday veya dövme
  • 3 bardak yoğurt
  • 5 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Yapılışı:

  • Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatın. 
  • Hazır haşlanmış nohutta kullanabilirsiniz.
  • Ertesi gün ıslattığınız suyu döküp yıkayın ve üzerine çıkacak kadar su koyup kaynatın. 
  • Kaynayınca ateşi biraz kısıp buğday ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  • Hazır haşlanmış nohut kullanıyorsanız, nohutu buğdayların pişmesine yakın ekleyin.
  • Ateşten aldıktan sonra soğumaya bırakın. 
  • Yoğurdu tuzla karıştırın. 
  • Soğuyan buğday ve nohuta, yoğurdu ekleyin ve karıştırın. 
  • Buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Soğuduğu zaman üzerine kuru nane veya taze nane veya dereotu ve hatta küçük küp doğranmış salatalık ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates