4 Temmuz 2014 Cuma

EN KOLAY GÜLLAÇ TATLISI TARİFİ

Güllaç Tatlısı Nasıl Yapılır?, Pratik Güllaç Yapılışı, İftar Yemekleri

güllaç nasıl yapılır

Malzemeler:
  • 1 paket güllaç
  • 1-2 avuç dövülmüş antep fıstığı
  • 200 gr. file badem
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2,5 lt süt
  • ½ su bardağı gülsuyu
Yapılışı:
  • Sütü kaynattıktan sonra şekeri ve gül suyunu ilave ederek karıştırın ve ılıktaştırın.
  • Sonra bu ılık sütü,bir güllaç yaprağını içine alacak genişlikte yüksek kenarlı bir tepsinin içine koyun.
  • Yine güllaç yapraklarını içine rahatça alabilecek başka bir yüksek kenarlı tepsinin dibine de,bir kepçe süt koyun.
  • Paketteki güllaç yapraklarının yarısını,ilk tepsideki ılık sütün içine teker teker batırıp çıkarın.
  • Çıkardığınız yaprağı hemen diğer tepsiye yerleştirin.
  • Her yaprağın arasına yarım kepçe süt koyun.
  • File bademi,döşediğiniz güllaç yapraklarının üstüne bolca serpin.
  • Kalan güllaç yapraklarını da tek tek süte batırıp aynı şekilde tepsiye üst üste dizin.
  • Yaprakların aralarına yarım kepçe süt gezdirmeyi unutmayın.
  • Artan sütü güllaçların üstüne gezdirerek döktükten sonra genişçe bir kapağı üzerine kapatın.
  • Güllaçlar sütü iyice eminceye kadar bekletin.
  • İstediğiniz şekilde keserek ve antep fıstığı ile süsleyereksüsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates