Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Nane
- Kekik
- 1-2 yemek kaşığı domates salçası
- Su
- Tuz
- Domates
- Biber
- Kürdan
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup uzun şerit halinde kesiyoruz.
- Acı suyu çıkana kadar (yarım saat kadar) tuzlu suda bekletiyoruz.
- Diğer yandan köfte için soğanı rendeliyoruz kıymayı, yumurtayı, ekmek içlerini, baharatlarını ekleyip köfte hamurunu hazırlıyoruz.
- Cevizden biraz büyük şekilde yuvarlıyoruz.
- Suda bekleyen patlıcanları süzüyoruz ve kağıt havluyla kurutuyoruz
- Kızgın yağda patlıcanları kızartıyoruz .
- Patlıcanlar bittikten sonra köfteleri de kızartıyoruz .
- İster çift patlıcan ister tek patlıcanla köfteleri sarıyoruz.(Çift sarılacaksa patlıcanlar çarpı şeklinde (X) yapıp ortasına köfteyi koyup sarıyoruz )
- Domates ve biberleri kürdanla batırıyoruz.
- Üzerine salçalı sosumuzu hazırlıyoruz. ve 200 derece fırında domates ve biber eriyene kadar pişiriyoruz .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder