Malzemeler:
- 1 rendelenmiş soğan
- 5 adet kabak
- 1 bardak tulum peyniri
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz-karabiber
Hamur için;
- 125 gr. tereyağı
- 125 gr. tulum peyniri ( rendelenmiş )
- 1 bardak un ( 5 tepeleme yemek kaşığı )
- 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, 1 bardak unu, pulbiber ve rende tulum peynirini iyice yoğurarak hamur kıvamına getirin ve buzlukta iyice sertleşene kadar bekletin.
- Soğanı ve kabakları rendeleyin.
- Dereotu ve maydanozu ince kıyın.
- Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın.
- Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Rende kabakları iyice sıkarak ilave edip 2-3 dakika döndürün.
- Ateşten alıp tulum peynirini, maydanoz ve dereotunu koyun ve karıştırın.
- Tuz ve karabiberle baharatlandırın.
- Yağlanmış cam fırın kabınıza koyup yayın.
- Kabakların üzerine dondurduğunuz hamuru rendeleyerek kabakların üstünü örtecek şekilde serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında hamur altın rengi alıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder