9 Temmuz 2014 Çarşamba

GÜVEÇTE TAVUK TARİFİ

Güveçte Tavuk Nasıl Yapılır?

güveçte tavuk nasıl yapılır




Malzemeler:
  • 500 gram tavuk eti
  • 1 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket mantar
  • 1 su bardağı bezelye(önceden haşlanmış)
  • 1 kâse kırmızıbiber
  • Sıvıyağ
  • Domates
  • Tuz
Beşamel Sos için;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Güveçte Tavuk Yapılışı:
  • Güveçte tavuk yapmak için geniş bir tencereye, küp küp doğradığımız, tavukları koyuyoruz ve üzerine biraz da yağ ilave edip, önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Kavrulduktan sonra üstüne, ince kıyılmış soğanı ekleyip, biraz daha kavuruyoruz. Ve daha sonra sarımsağı ekleyip az daha kavuruyoruz.
  • Ve diğer küp doğradığımız havucu da ekleyerek kavurma işlemini sürdürüyoruz. Kapağını kapatıp, pişmesine bırakıyoruz. Ve ardından ince doğradığımız mantarı ekliyoruz ve haşlanmış bezelyeleri de katarak, üzerine ince doğranmış kırmızıbiberleri de katıyoruz.
  • Tuz ve karabiberi de ekleyerek, kısık ateşte iyice pişiriyoruz. Fırın tepsisini içerisine güveç kaplarını koyup, içlerine hazırladığınız tavuk karışımlarını pay edin.
  • Bu arada beşamel sosunu da hazırlamaya başlayın. Bir kaba tereyağını ekleyin ve eritin. Üzerine unu koyun. Unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Ve üzerine sütü, karabiberi ve tuzu ekleyip, çırpma eli ile karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan indirin.
  • Daha sonra da güveçlerin üzerine beşamel sosunu pay ettirin. Ve beşamelin üstüne de kaşar rendesi serpip,200 derece fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates