9 Temmuz 2014 Çarşamba

KÜNEFE TATLISI TARİFİ

Künefe Nasıl Yapılır?

künefe nasıl yapılır resimli



Malzemeler:

  • 150 gr yaş kadayıf
  • 150 gr tuzsuz dil peyniri
  • 50 gr tereyağı
  • yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak su
  • 1 limon

Yapılışı:

  • Kadayıf tellerini elle çekerek açın ve kırın.
  • Künefe tabağının dibi ve kenarlarını tereyağ ile iyice yağlayın.
  • Tel kadayıfın yarısını tabağın içine serin ve her tarafına eşit olacak şekilde bastırarak yerleştirin. ince bir iyice bastırılmış bir katman yapmanız çok önemli!!
  • Dil peynirinizi elinize ince şeritler halinde açın, ve kadayıf yatağının ortasına doğru eşit şekilde yayarak yerleştirin.
  • Kalan kadayıfı üzerine dikkatlice kapatın ve üzerine iyice bastırın.
  • Üzerini de birazcık yağlayın ve tabağınızı orta ateşteki ocağa alın.
  • 8 – 10 dakika kadar bir tarafını pişirdikten sonra diğer tarafını çevirmeden önce fırça ile üzerine biraz sulandırdığınız pekmezden sürün.
  • Tabağın içindeki künefeyi alt üst ettikten sonra üzerinde kalan bölüme de aynı pekmezden biraz sürün ve 8-10 dakika daha pişirin.
  • Ayrı bir tencerede 1 bardak şeker ile 1 bardak suyu birkaç damla limon sıkarak kaynatın ve şerbetini hazırlayın.
  • Sıcak tatlıya ılık şerbet vererek servis yapın.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Me

Designed By Seo Blogger Templates Published.. Blogger Templates