Malzemeler:
- 125 gr un
- 75 gr toz şeker
- 1 çay kaşığının ucuyla tarçın
- 1 adet çırpılmış yumurta
- 250 gr maden suyu
- 2 adet muz
- Ayçiçeği yağı
Yapılışı:
- Un, tarçın ve şekeri derin bir kaba koyun, karıştırın ve ortasını çukur yapın.
- Başka bir kapta yumurta ve sodayı karıştırın.
- Karışımı çukura döküp yavaşça karıştırın ve bulamaç haline getirin.
- Muzları uzunlamasına ortadan ikiye kesin, daha sonra ortalarından bir kez daha ikiye kesin.
- Muzlarınızı bu karışıma batırıp derin yağda kızartın.
- Kâğıt havlu olan bir tabağa alın fazla yağı gidince servis edin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder